Masło rozpuścić, połączyć z mlekiem, dodać jajko, cukier, cukier z wanilią i żółtko.
Następnie wsypać przesianą mąkę, suszone drożdże i sól. Miksować przez 3-4 minuty za pomocą haka. Z początku na niskich, a następnie na najwyższych obrotach. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 30-40 minut.
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Do formy muffinowej włożyć 12 papilotek, wyłożyć połowę wyrośniętego ciasta i ułożyć porcję marmolady.
Na marmoladę wyłożyć resztę ciasta i posypać posiekanymi migdałami. Tak przygotowane babeczki wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika i piec około 15-18 minut.
Upieczone babeczki ostudzić i ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Dodaj komentarz