Sałatka z tuńczykiem w puszce, jajkiem i oliwkami

Przepis na prostą i szybką sałatkę z tuńczykiem. Jeśli lubisz tuńczyka, koniecznie wypróbuj ten przepis. Jest bardzo zdrowy i bogaty w dobre tłuszcze.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 mix sałat
  • 4 jajka
  • 1 cebula czerwona
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 mały słoik oliwek
  • 10 listków bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Do przygotowania pełnowartościowej przekąski w postaci sałatki będzie potrzebna średniej wielkości miska, do której wsypiemy sałatę. Kiedy pierwszy krok jest już za nami, gotujemy jajka na twardo oraz rozdrabniamy.



Krok 2

Po ugotowaniu i obraniu jajek, kroimy je w ósemki i dodajemy razem z tuńczykiem do sałaty. Następnie kroimy resztę składników – cebulę w piórka i pomidorki w ćwiartki.



Krok 3

Na koniec odcedzamy kukurydzę i dodajemy ją do sałatki razem z oliwkami i listkami bazylii. Całość mieszamy.



Wskazówki

Bazylię przed podaniem najlepiej zgnieść w dłoni, ponieważ ta czynność wydobędzie z niej więcej aromatu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.