Składniki:

  • - 200 g wędzonego łososia w kawałku bez skóry,
  • - 1 awokado,
  • - 4 łyżki soku z cytryny,
  • - 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • - 1 łyżeczka skórki otartej ze sparzonej cytryny,
  • - 1 łyżeczka musztardy Dijon,
  • - ½ małej czerwonej cebuli,
  • - sól morska i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Czerwoną cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, łososia drobno posiekać. Oba składniki przełożyć do miski, dodać 2 łyżki soku z cytryny, skórkę cytrynową, musztardę i oliwę. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.



Krok 2

Awokado obrać, usunąć pestkę. Pokroić w kostkę i natychmiast skropić 2 łyżkami soku z cytryny (dzięki temu awokado nie sczernieje). Posolić i popieprzyć.



Krok 3

Używając metalowej obręczy kuchennej, na talerz wyłożyć awokado, a następnie łososia. Ostrożnie zdjąć obręcz i serwować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.