Szybkie i proste w wykonaniu danie z drobiu. Bardzo ładnie się prezentuje. Uwielbiają je zwłaszcza dzieci, bo kto nie kochałby ananasa ze stopionym serem.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na 8 porcji, lekko rozbijamy. Z obu stron solimy, następnie panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Tak przygotowane filety smażymy na oliwie. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na każdy kotlet kładziemy po plastrze ananasa i sera.
Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180°C przez 5 minut, aż ser się roztopi.
Podajemy udekorowane oliwkami i listkami bazylii.
Dodaj komentarz