Filety drobiowe z ananasem

Szybkie i proste w wykonaniu danie z drobiu. Bardzo ładnie się prezentuje. Uwielbiają je zwłaszcza dzieci, bo kto nie kochałby ananasa ze stopionym serem.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 plastrów ananasa
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki oliwy do smażenia
  • ½ szklanki bułki tartej
  • ½ szklanki mąki
  • 2 jajka
  • Oliwki (opcjonalnie)
  • Listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na 8 porcji, lekko rozbijamy. Z obu stron solimy, następnie panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.



Krok 2

Tak przygotowane filety smażymy na oliwie. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na każdy kotlet kładziemy po plastrze ananasa i sera.



Krok 3

Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180°C przez 5 minut, aż ser się roztopi.



Krok 4

Podajemy udekorowane oliwkami i listkami bazylii.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.