Sycące i lekkostrawne danie, które idealnie sprawdzi się jako rodzinny obiad. Bardzo dobrze pasuje zarówno do ziemniaków, jak i do ryżu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Porcje ryby umieszczamy w rondlu, wlewamy 3 szklanki gorącej wody, dodajemy sól, liście laurowe i gotujemy na średnim ogniu ok. 20-30 minut.
Pieczarki kroimy na plasterki, dodajemy sól, 1,5 łyżki masła i dusimy na małym ogniu z zamkniętą pokrywką do miękkości. Świeże pomidory sparzamy wrzącą wodą, aby pozbyć się skórki.
Drobno posiekaną cebulę lekko smażymy na maśle, posypujemy mąką, mieszamy, a następnie dodajemy pomidory, pieczarki i ponownie mieszamy.
Do tego dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, aż zgęstnieje. Rybę kładziemy na półmisku, polewamy otrzymanym sosem. Całość możemy podać np. z ryżem.
Dodaj komentarz