Tiramisu dla najlepszych z kulkami mocy

Autor:

iwonka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

deser

  • 200 g biszkoptów podłużnych
  • ok. 500 g śmietanki kremówki 36% Łaciata
  • 250 g serka mascarpone
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • podwójne espresso
  • ciemne gorzkie kakao
  • jagody

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę ubić razem z cukrem pudrem na sztywny krem. Biszkopty namoczyć przestudzonym espresso i ułożyć w naczyniu jeden obok drugiego. Następnie nałożyć trochę więcej niż połowę kremu, posypać gorzkim kakao. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów nasączonych kawą. Nałożyć resztę kremu, posypać kakao i udekorować owocami. Tiramisu jest najlepsze po kilku godzinach chłodzenia w lodówce.



Wskazówki

należy oblizać łyżkę i miskę

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.