Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć dodając stopniowo ser i olej. Pod koniec wsypać budyń i kaszę mannę, zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z serem, dodać skórką pomarańczową i aromat, delikatnie wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć pergaminem. Dno i boki posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, ułożyć biszkopty, wylać masę serową.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 40 minut.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, ostudzić. Zimą śmietankę ubić na sztywną pianę dodając stopniowo serek mascarpone i płynną galaretkę i od razu wyłożyć na zimny sernik.
Galaretki malinowe rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku, odłożyć do stężenia. Na krem ułożyć cząsteczki mandarynek, zalać lekko tężejącą galaretką, odłożyć do lodówki do stężenia.
Dodaj komentarz