Tortilla mięsno-kukurydziana

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 tortille
  • - 2 piersi z kurczaka
  • - pół puszki fasoli czerwonej
  • - 1/3 puszki kukurydzy
  • - ulubione sałaty
  • - 1 papryka czerwona
  • - oliwa
  • - sól
  • - pieprz

Przygotowanie

Krok 1 

Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą.



Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy kawałki kurczaka na złoto. Paprykę kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy.



Krok 3 

Do kurczaka wrzucamy fasolę i razem podsmażamy około 2-3 minut. Następnie w misce mieszamy ze sobą paprykę, kukurydzę, kurczaka oraz fasolę.



Krok 4

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Sałatę myjemy i osuszamy.



Krok 5 

Na tortille układamy sałatę oraz porcję mięsa z warzywami. Zawijamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.