Kalarepki nadziewane kaszą i mięsem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kalarepki
  • 5 dag kaszy perłowej
  • 1 pieczony filet z kurczaka
  • ⅓ cebuli
  • 2-3 pieczarki
  • 2 łyżki oliwy
  • 4-5 dag żółtego sera
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepki obrać i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Ostudzić, odciąć górną część, wydrążyć miąższ.



Krok 2

Upieczone mięso z kurczaka, ¼ miąższu z kalarepki i pieczarki pokroić w kostkę.



Krok 3

Kaszę perłową ugotować w osolonej wodzie.



Krok 4

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Następnie dodać kaszę, mięso posiekaną kalarepkę, smażyć przez kilka minut, ostudzić, połączyć z żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.



Krok 5

Wydrążone kalarepki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić farszem, ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temperaturze 180 °C.



Wskazówki

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.