Musztarda, cebula i jabłka - zdawać by się mogło, że jest to dziwne połączenie. Jak się jednak okazuje - bardzo udane. Co więcej - idealnie pasuje do mięsa!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, które następnie rozbijamy. Przyprawiamy je solą, paprykami i obsmażamy na maśle z obu stron. Dodajemy pokrojoną cebulkę i dusimy 5 minut.
Plastry schabu i cebulę przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego.
Sok jabłkowy mieszamy z miodem, musztardą i sokiem z cytryny. Jabłka obieramy i kroimy w plastry, a następnie pozbywamy się gniazd nasiennych. Jabłka i sok jabłkowy dodajemy do schabu.
Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni. Piekąc, mieszamy od czasu do czasu zawartość naczynia.
Dodaj komentarz