Tortilla z kurczakiem i awokado

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 duże tortille pszenne
  • 200 g filetu z kurczaka
  • 100 g tartej Mozzarelli Mlekpol
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 awokado
  • świeża kolendra
  • limonka

Sos:

  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 ząbek czosnku, starty

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy kawałki kurczaka olejem. Patelnię rozgrzewamy i wrzucamy na nią kurczaka. Obsmażamy z każdej strony przez około 5 minut.



Krok 2

Awokado obieramy i kroimy w paski. Skrapiamy sokiem z limonki.



Krok 3

Przygotowujemy sos. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.



Krok 4

Na tortille wykładamy kurczaka oraz awokado. Następnie posypujemy świeżą kolendrą i polewamy sosem. Na sam koniec dodajemy startą mozzarellę. Tortille zawijamy i podajemy. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.