Śniadanie dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Świetnie sprawdzi się w dzień treningu, doda energii i nasyci na długi czas. Pyszne awokado w towarzystwie rozpuszczonego sera i boczku to pyszne i efektowne śniadanie.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Awokado kroimy na pół i obieramy. Usuwamy pestkę. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy sok z cytryny, pieprz oraz chili i mieszamy.
Układamy boczek na desce, 3 paski wzdłuż, aby na siebie lekko nachodziły oraz 3 paski w poprzek. Tosty opiekamy w tosterze.
Kładziemy kromkę chleba w sam środek ułożonych plastrów boczku. Następnie kładziemy 2 plastry sera. Na to przygotowane awokado. Przykrywamy to 2 plastrami sera i drugą kromką chleba.
Boczek zawijamy zamykając plastrami boczki. Od góry dodatkowo kładziemy pozostałe 2 plastry boczku i podwijamy je pod spód.
Na patelni rozgrzewamy masło. I kładziemy gotowy tost. Smażymy z każdej ze stron około 3-5 minut. Tak, aby boczek się obsmażył. Po usmażeniu przekrawamy na pół i podajemy.
Dodaj komentarz