Tost z awokado owinięty boczkiem

Śniadanie dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Świetnie sprawdzi się w dzień treningu, doda energii i nasyci na długi czas. Pyszne awokado w towarzystwie rozpuszczonego sera i boczku to pyszne i efektowne śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 tosty
  • 8 plastrów boczku
  • 4 plasterki sera
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • Kilka płatków chili suszonego
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Awokado kroimy na pół i obieramy. Usuwamy pestkę. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy sok z cytryny, pieprz oraz chili i mieszamy.



Krok 2

Układamy boczek na desce, 3 paski wzdłuż, aby na siebie lekko nachodziły oraz 3 paski w poprzek. Tosty opiekamy w tosterze.



Krok 3

Kładziemy kromkę chleba w sam środek ułożonych plastrów boczku. Następnie kładziemy 2 plastry sera. Na to przygotowane awokado. Przykrywamy to 2 plastrami sera i drugą kromką chleba.



Krok 4 

Boczek zawijamy zamykając plastrami boczki. Od góry dodatkowo kładziemy pozostałe 2 plastry boczku i podwijamy je pod spód.



Krok 5

Na patelni rozgrzewamy masło. I kładziemy gotowy tost. Smażymy z każdej ze stron około 3-5 minut. Tak, aby boczek się obsmażył. Po usmażeniu przekrawamy na pół i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.