Tosty francuskie ze słonym karmelem

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kromki brioche
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru ze skórką cytryny
  • 100 g cukru
  • 50 g masła
  • 100 ml śmietanki UHT Łaciata 36%
  • szczypta soli alpejskiej
  • 1 opakowanie Twarogu tłustego Łaciaty
  • 1 opakowanie Serka waniliowego Rolmlecz
  • 1 opakowanie laski wanilii
  • świeże owoce do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku rozpuść cukier, dodaj masło. Dopraw laską wanilii a następnie dolej
śmietankę i dobrze mieszaj. Dodaje też sól i pozostaw do wystygnięcia.



Krok 2

Twaróg tłusty Łaciaty rozdrobnij w miseczce. Dodaj Serek waniliowy Rolmlecz i całość
dokładnie zamieszaj.





Krok 3

W małej miseczce roztrzep dwa jajka. Dodaj cukier ze skórką cytryny. Przelej na talerz
i następnie mocz kromki brioche w jajku i smaż na rozgrzanej patelni.





Krok 4

Na usmażone tosty nałóż twarożek i polej słonym karmelem. Posyp świeżymi
owocami.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.