Zupa z ogórków kiszonych z gałką muszkatołową i imbirem

Zupa z ogórków kiszonych z gałką muszkatołową i imbirem to bardzo smaczne i rozgrzewające danie. Polecane jest na każdą okazję i każdą porę roku.

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1,5 l naturalnego wywaru z kurczaka
  • - 6 dużych ogórków kiszonych
  • - 1 duża cebula
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 4 cm kawałek imbiru
  • - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • - 1 mała marchewka
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 4 ziemniaki

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach (wodę z ogórków zostawiamy na później).



Krok 2

Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Marchewkę obieramy i drobno kroimy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, marchewkę i ziemniaki razem z ogórkami wrzucamy do garnka z częścią wywaru i dusimy do miękkości. Następnie wlewamy pozostały wywar razem z wodą, która pozostała po ogórkach.



Krok 3

Ścieramy imbir i razem z gałką muszkatołową i pieprzem dodajemy do zupy. Mieszamy i gotujemy przez chwilę. Danie możemy podać np. z grzankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.