Tosty z cukinią i serem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
  • ½ cukinii
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 120 g sera żółtego
  • 1 ząbek czosnku
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem. Posmarować kromki.



Krok 2

Cukinię dokładnie umyć, pokroić w plastry, ułożyć na pieczywie. Oprószyć pieprzem i solą.



Krok 3

Na wierzchu ułożyć plastry sera.



Krok 4

Wstawić tosty do nagrzanego piekarnika i zapiekać kilka minut w 200°C z termoobiegiem do momentu, aż ser się rozpuści.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.