Tosty z krewetkami

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g świeżych krewetek
  • ½ żółtej cebuli
  • ½ szklanki selera naciowego
  • ½ szklanki gotowanego mięsa krabowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 5 kropli sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szklanki oleju
  • 8 kromek chleba tostowego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • sezam

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki umyj, obierz i oczyść. Posiekaj drobno. Cebulę, czosnek i seler naciowy także drobno posiekaj. Jajko roztrzep w misce.



Krok 2

Przygotuj masę krewetkową. Wymieszaj krewetki, cebulę, seler, mięso kraba, jajko, olej sezamowy, sól, pieprz, sos sojowy i czosnek.



Krok 3

Pokrój kromki chleba na trójkąty. Nałóż mieszankę krewetkową na każdy kawałek. Posyp wierzch sezamem.



Krok 4

Rozgrzej olej na średnio-wysokim ogniu i smaż kromki, zaczynając od strony z krewetkami, przez około 2-3 minuty, aż będą złociste. Następnie obróć i smaż przez dodatkową minutę.



Krok 5

Odsącz nadmiar oleju na ręcznikach papierowych. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.