Pasztet z selera

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 średni seler
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka bulionu
  • 10 dag masła Łaciate
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1/2 szkl. bułki tartej
  • 3 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz i bułka tarta do blaszki

Przygotowanie

Krok 1

Seler myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (duże oczka). Cebulę pokroić w średnią kosteczkę, a czosnek bardzo drobną. Do garnka wkładamy starty seler, cebulę, czosnek oraz masło, pokrojone na drobne części, dolewamy bulion i gotujemy 15 minut. Do przestudzonej masy dodać jajka, bułkę tartą, tarty chrzan, gałkę muszkatołową, kwaśną śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać. Wyłożyć do keksówki ( blaszka wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą). Zapiekać około godziny w temp.180 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.