Tosty z pastą z awokado

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 kromki chleba
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 2 jajka
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Z awokado wyjmij pestkę. Pokrój awokado na mniejsze kawałki, a następnie zgnieć je dokładnie widelcem.



Krok 2

Do awokado dodaj dodaj sok z limonki, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Na rozgrzanej patelni usmaż dwa jajka sadzone. Możesz także dodać na patelnię kromki chleba i zrobić z nich grzanki.



Krok 4

Chleb posmaruj pastą z awokado. Na wierzch wyłóż jajka sadzone. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.