Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 40 g masła
  • 4 pomidory
  • 1/2 kg szparagów
  • 1/2 kg szpinaku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso indyka dzielimy na kilka małych porcji. Obsmażamy na patelni.



Krok 2

Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na cząstki, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i masło. Podsmażamy.



Krok 3

Szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Szpinak kroimy i zaparzamy.



Krok 4

Mięso, szpinak, pomidory i szparagi łączymy razem, a następnie podduszamy do miękkości indyka. Podajemy z ryżem na sypko.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.