Przepyszna fritata, która będzie idealna jako przekąska lub obiad. Połączenie szparagów i sosu śmietanowo-ziołowego tworzą niezapomniane połączenie smaków.
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Piekarnik nagrzewamy do 180°C, program pieczenia góra dół.
Szalotkę, cukinię oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa. Przyprawiamy ziołami kuchni włoskiej.
Do miski wbijamy jajka. Następnie jajka dokładnie mieszamy z dodatkiem. Masę z jajek wylewamy na patelnię.
Na wierzchu układamy plastry sera żółtego Królewski z Kolna Mlekpol.
Patelnię wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
Szparagi posypujemy pieprzem cytrynowym i grillujemy na patelni grillowej z dodatkiem oliwy.
W miseczce mieszamy śmietanę Mazurski Smak 12% z solą i pieprzem. Zioła siekamy i wrzucamy. Dodajemy musztardę oraz miód. Dip dokładanie mieszamy.
Upieczoną frittatę podajemy z grillowanymi szparagami i dipem. Smacznego!
Dodaj komentarz