Truskawkowa kasza manna

Kasza manna to pomysł na śniadanie dla małych i dużych łasuchów. Z dodatkiem świeżych truskawek smakuje wyśmienicie. Idealny pomysł na letnie ekspresowe śniadanie dla całej rodziny.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Ocena

4.20/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mleka Łaciate
  • Ok. 200 g truskawek
  • 4-5 łyżek kaszy manny
  • 1-2 łyżeczek cukru
  • 2 truskawki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Truskawki bardzo drobno kroimy w kosteczkę, można je zblendować.



Krok 2

Mleko wlewamy do garnka, wstawiamy na gaz i zagotowujemy. Jak się zagotuje wsypujemy powoli mieszając, kaszkę. Chwilę gotujemy i dodajemy truskawki. Gotować tak długo, aż kaszka zgęstnieje (kilka minut).



Krok 3

Przelewamy do miseczek. Dekorujemy ćwiartkami truskawek i podajemy.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-02-03 15:39:00

Smaczne i lekkie śniadanie.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.