Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Deser

  • Galaretka truskawkowy smak - 2 opakowania
  • Śmietanka kremówka 30% - 750 ml
  • Truskawki do dekoracji

Przygotowanie


Rozpuść galaretkę w 500 ml wrzącej wody. Rozlej ją do salaretek. Aby galaretka zastygła pod kątem, ułóż salaretki np. na blaszce do pieczenia babeczek i lekko przechyl. Odstaw do ostudzenia. Drugą galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i przestudź. W międzyczasie ubij śmietanę kremówkę (500 ml) i wymieszaj ją z ostudzoną galaretką.Gdy galaretka w salaterkach już stężała, możesz przełożyć powstałą masę na wierzch. Całość odłóż do zastygnięcia. Przed podaniem ubij pozostałą śmietankę (250 ml) i nałóż ją na deser. Całość ozdób owocami.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis