Schab otulony ziołami

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka pieprzu z kolendrą
  • 1 łyżeczka czubrycy zielonej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, zioła prowansalskie, sok z cytryny, pieprz, olej i wymieszać.





Krok 2

Umyte, osuszone mięso natrzeć solą i marynatą, włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić na noc.





Krok 3

Następnego dnia mięso oprószyć czubrycą i włożyć do rękawa do pieczenia mięsa.





Krok 4

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 70 minut.





Wskazówki

Tak przygotowane i upieczone mięso smakuje na zimno i na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.