Truskawkowy sernik

Autor:

Śnieżynka

Osób: 18

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 18

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag białego sera
  • 1 kg truskawek
  • 1 szkl. jogurtu greckiego
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • Cukier puder do smaku
  • 1-2 łyżki cukru
  • 18-20 szt okrągłych biszkoptów

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki umyć, usunąć szypułki. 2/3 włożyć do garnka, zagotować. Wsypać 1 galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku, odłożyć w chłodne miejsce.



Krok 2

2 galaretki rozpuścić w 150 ml wody.



Krok 3

Pozostałe truskawki zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji).



Krok 4

Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym, połączyć z płynną galaretką i zmiażdżonymi truskawkami, osłodzić do smaku cukrem pudrem.



Krok 5

Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, bok połówkami truskawek. Wylać masę serową, wcisnąć pozostałe truskawki, odłożyć do stężenia.



Krok 6

Na wierzch sernika wyłożyć przygotowany tężejący mus, pozostawić do stężenia, ozdobić według uznania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.