Truskawkowo - miętowy pudding chia

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 500 ml mleka Łaciate 2%
  • - garść świeżej mięty pieprzowej
  • - 1 łyżka miodu
  • - 4 łyżki nasion chia
  • - 200 g świeżych truskawek i np. borówek

Przygotowanie

Krok 1

Deser przygotować na dzień przed podaniem. W misce połączyć mleko z syropem lub miodem dodać nasiona chia i przy pomocy trzepaczki dokładnie wymieszać. Przygotować słoiczki lub szklane miseczki o pojemności 200 ml. Przelać masę do naczynia i odstawić na noc do lodówki.



Krok 2

Rano udekorować świeżymi owocami oraz listkami mięty. Podawać schłodzone.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:52:00

Smakuje wyśmienicie

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.