Tymiankowa dynia z cynamonowo-miodowym prażonym jabłkiem, orzechami i kasza

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Śniadanie, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 torebka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki dyni pokrojonej w średnią kostkę , bez skórki
  • 2 jabłka
  • garść orzechów włoskich lekko pokruszonych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu( do jabłka)
  • szczypta rozmarynu ( do dyni)
  • 1 łyżka płynnego miody (do orzechów)
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Kasze ugotuj, odcedź, odstaw do przestudzenia. Dynię dokładnie oczyść, pokrój w kostkę, skrop odrobną oliwy, oprósz rozmarynem i upraż na suchej patelni.



Krok 2

Jabłko pokrój, oprósz cynamonem i podobnie upraż na suchej patelni. Na koniec dodaj lekko pokruszone orzechy, dodaj miód i całość chwilę trzymaj na ogniu, aż składniki sie połączą.



Krok 3

Kasze ułóż na talerzu, rozdrobnij ją np. widelcem, dodaj tymiankową dynię i miodowe jabłko z orzechami, wymieszam, dopraw do smaku. Jesli ktoś lubi na słodko takie danie, wierzch polej płynnym miodem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.