Danie: Śniadanie, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Wegetariańskie
Fit
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Kasze ugotuj, odcedź, odstaw do przestudzenia. Dynię dokładnie oczyść, pokrój w kostkę, skrop odrobną oliwy, oprósz rozmarynem i upraż na suchej patelni.
Jabłko pokrój, oprósz cynamonem i podobnie upraż na suchej patelni. Na koniec dodaj lekko pokruszone orzechy, dodaj miód i całość chwilę trzymaj na ogniu, aż składniki sie połączą.
Kasze ułóż na talerzu, rozdrobnij ją np. widelcem, dodaj tymiankową dynię i miodowe jabłko z orzechami, wymieszam, dopraw do smaku. Jesli ktoś lubi na słodko takie danie, wierzch polej płynnym miodem.
Dodaj komentarz