Pyszną ciabatta z pastą z awokado, tuńczykiem i czarnymi oliwkami to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Szybka i prosta w przygotowaniu. Z pewnością będzie miłą odskocznią od tradycyjnych kanapek.
Danie: Śniadanie, Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ umieścić w miseczce. Rozdrobnić widelcem, dodać sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić i popieprzyć do smaku.
Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić na plasterki.
Ciabatty przekroić na pół. Jedną stronę posmarować pastą z awokado, następnie położyć tuńczyka i oliwki. Przykryć drugą połową. Serwować natychmiast.
Dodaj komentarz