Ciabatta z pastą z awokado, tuńczykiem i oliwkami

Pyszną ciabatta z pastą z awokado, tuńczykiem i czarnymi oliwkami to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Szybka i prosta w przygotowaniu. Z pewnością będzie miłą odskocznią od tradycyjnych kanapek.

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 ciabatty,
  • - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
  • - 16 czarnych oliwek

Pasta z awokado:

  • - 1 dojrzałe awokado,
  • - 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • - 1 ząbek czosnku,
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ umieścić w miseczce. Rozdrobnić widelcem, dodać sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić i popieprzyć do smaku.



Krok 2

Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić na plasterki.



Krok 3

Ciabatty przekroić na pół. Jedną stronę posmarować pastą z awokado, następnie położyć tuńczyka i oliwki. Przykryć drugą połową. Serwować natychmiast.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.