Udka pieczone na tartych ziemniakach

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Udka

  • 2 duże udka,
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka

Tarte ziemniaki

  • 5 ziemniaków,
  • 3 jajka,
  • 1 cebula,
  • 1 mała sucha bułeczka,
  • 1 szklanka mleka Łaciate,
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Udka nacieramy przyprawą do drobiu i odstawiamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Bułkę moczymy w mleku. Do miski ścieramy ziemniaki na tarce jarzynowej, wbijamy jajka, dodajemy cebulę i odciśniętą bułkę. Masę ziemniaczaną doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ziemniaki, na nie układamy udka i wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny i pieczemy danie w 180 stopniach C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.