Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Imbir zetrzyj na tarce. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę, czosnek i imbir. Smaż przez około 5 minut, aż cebula stanie się miękka i przezroczysta.
Do cebuli dodaj mielony kminek, kolendrę, kurkumę, cynamon, sól i pieprz cayenne. Smaż przez kolejną minutę, aż przyprawy uwolnią swój aromat.
Wmieszaj jogurt i dokładnie wymieszaj z przyprawami. Dodaj pomidory wraz z sokiem, kontynuując mieszanie.
Wlej mleko i doprowadź do delikatnego wrzenia. Dodaj pokrojone filety rybne do sosu i delikatnie mieszaj, aby ryba była równomiernie pokryta. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aż ryba będzie ugotowana i łatwo się rozdziela.
Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą. Danie można podawać z ryżem basmati lub chlebkiem naan. Smacznego!
Dodaj komentarz