Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu,
  • 1 puszka tuńczyka w oleju,
  • 3 jajka gotowane na twardo,
  • 3 kiszone ogórki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki,
  • 2 łyżki zielonego groszku

Przygotowanie

Krok 1

W osolonym wrzątku gotujemy ryż wg wskazówek na opakowaniu, a następnie studzimy. Tuńczyka odcedzamy na sicie, Ugotowane jajka na twardo i kiszone ogórki kroimy w kosteczkę. Przygotowujemy obrączki cukiernicze i układamy warstwami poszczególne składniki zaczynając od ryżu.Ryż leciutko smarujemy majonezem, układamy tuńczyka, warstwę ogórków oraz jajka, które mieszamy z majonezem zostawiając 1 płaską łyżkę majonezu. Po wyjęciu sałatki z obrączek wierzch smarujemy resztą majonezu i dekorujemy kukurydzą oraz groszkiem. Sałatkę chłodzimy w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.