Homar gotowany

Potrawa wykwintna, wysublimowana. Nadaje się na uroczyste przyjęcia. Jeśli chcesz zachwycić swoją ukochaną osobę, koniecznie przygotuj na romantyczną kolację homara.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Skorupiaki

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Skorupiaki

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 homary
  • 4 pomidory
  • 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • 3 lyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 garść makaronu

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Homary dobrze oczyszcamy, myjemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Od momentu zagotowania wody około 5 minut.



Krok 2

Przygotowujemy sos: pomidory obieramy i kroimy. Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy wino i olej. Całość mieszamy. Dodajemy do smaku sok z cytryny.



Krok 3

Homara podajem z makaronem i sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.