Składniki

  • 2 homary
  • 4 pomidory
  • 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • 3 lyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 garść makaronu

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Homary dobrze oczyszcamy, myjemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Od momentu zagotowania wody około 5 minut.



Krok 2

Przygotowujemy sos: pomidory obieramy i kroimy. Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy wino i olej. Całość mieszamy. Dodajemy do smaku sok z cytryny.



Krok 3

Homara podajem z makaronem i sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.