Wątróbka drobiowa z cebulką

Tradycyjna - przez jednych uwielbiana, przez innych znienawidzona - wątróbka z cebulką. Nic dodać, nic ująć. Potrawa, której chwalić nie trzeba.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 500 g wątróbki drobiowej
  • - 3 duże cebule
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.



Krok 2

Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy do wątróbki i razem dusimy przez ok. 20 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 3

Danie najlepiej smakuje podane na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.