Wątróbka wieprzowa smażona z cebulą i ziołami

Wątróbka wieprzowa smażona z cebulą i ziołami to smaczne danie, idealne do ziemniaków. Może być serwowana jako dodatek do pieczywa. Zdrowa i jednocześnie łatwa w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 350 g wątroby wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 posiekana natka pietruszki
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę bardzo dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze fragmenty. Ścieramy czosnek. Każdy kawałek wątróbki dokładnie obtaczamy w mące i umieszczamy na rozgrzanym oleju na patelni.



Krok 2

Wątróbkę razem z cebulą i czosnkiem smażymy ok. 8 minut, mieszając od czasu do czasu.



Krok 3

Na koniec wątróbkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.



Krok 4

Danie podajemy na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.