Wątróbka wieprzowa smażona z cebulą i ziołami to smaczne danie, idealne do ziemniaków. Może być serwowana jako dodatek do pieczywa. Zdrowa i jednocześnie łatwa w przygotowaniu.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę bardzo dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze fragmenty. Ścieramy czosnek. Każdy kawałek wątróbki dokładnie obtaczamy w mące i umieszczamy na rozgrzanym oleju na patelni.
Wątróbkę razem z cebulą i czosnkiem smażymy ok. 8 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na koniec wątróbkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Danie podajemy na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj komentarz