Wątróbka z indyka z warzywami

Autor:

Śnieżynka

Na rozgrzanej połowie oliwy zeszklić pokrojoną cebulę. Na drugiej patelni na maśle podsmażyć mieszankę warzywną. Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Podsmażyć na pozostałej oliwie. Podlać odrobiną wody, połączyć z warzywami i dusić do miękkości, odparować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag wątróbki z indyka
  • 1 duża cebula
  • 20 dag mieszanki warzywnej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanej połowie oliwy zeszklić pokrojoną cebulę.



Krok 2

Na drugiej patelni na maśle podsmażyć mieszankę warzywną.



Krok 3

Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Podsmażyć na pozostałej oliwie. Podlać odrobiną wody, połączyć z warzywami i dusić do miękkości, odparować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Wskazówki

Wątróbki podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.