Na rozgrzanej połowie oliwy zeszklić pokrojoną cebulę. Na drugiej patelni na maśle podsmażyć mieszankę warzywną. Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Podsmażyć na pozostałej oliwie. Podlać odrobiną wody, połączyć z warzywami i dusić do miękkości, odparować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Na rozgrzanej połowie oliwy zeszklić pokrojoną cebulę.
Na drugiej patelni na maśle podsmażyć mieszankę warzywną.
Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Podsmażyć na pozostałej oliwie. Podlać odrobiną wody, połączyć z warzywami i dusić do miękkości, odparować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Wątróbki podawać z dodatkiem pieczywa.
Dodaj komentarz