Zupa czosnkowo-ziemniaczana z przyprawami

Zupa czosnkowo-ziemniaczana z przyprawami jest daniem rozgrzewającym. Wyraźnie wyczuć w niej można czosnek oraz przyprawy. Zupa wręcz idealna na zimowe dni. I do tego niezwykle zdrowa!!

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 cebule
  • - 6 ziemniaków
  • - 3 główki czosnku
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka kuminu
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - 1,5 l naturalnego bulionu wieprzowego

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy na plastry. Obieramy i kroimy również ząbki czosnku. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i lekko ją szklimy.



Krok 2

Dodajemy czosnek i smażymy przez chwilę.



Krok 3

Cebulę z czosnkiem z patelni wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Dodajemy do niej ziemniaki i gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.



Krok 4 

Zupę miksujemy na gładki krem. Dodajemy śmietankę Łaciatą, mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.