Roladki z serkiem topionym

Proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne - czego chcieć więcej od potrawy? Jest to zdecydowanie jeden z przepisów, do których się powraca.

Danie: Kolacja

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • - 200 g serka topionego
  • - 8 łyżeczek majonezu
  • - 2 jajka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - ½ szklanki bułki tartej
  • - 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Umyte i osuszone mięso kroimy w 8 plastrów i lekko rozbijamy. Z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Serek topiony kroimy w 8 plasterków.



Krok 2

Każdy plaster mięsa smarujemy łyżeczką majonezu i kładziemy po kawałku serka topionego. Zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.



Krok 3

Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.



Krok 4

Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.