Proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne - czego chcieć więcej od potrawy? Jest to zdecydowanie jeden z przepisów, do których się powraca.
Danie: Kolacja
Osób: 8
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Umyte i osuszone mięso kroimy w 8 plastrów i lekko rozbijamy. Z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Serek topiony kroimy w 8 plasterków.
Każdy plaster mięsa smarujemy łyżeczką majonezu i kładziemy po kawałku serka topionego. Zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj komentarz