Wieprzowe roladki w waflu

Autor:

Monika Och

Z mięsa zrobić farsz jak na kotlety mielone i dodać pokrojoną paprykę, podzielić na 2 części i rozsmarować na waflu. Pokroić każdy z wafli na dziewięć części. Kiedy będą miękkie zwijamy je jak roladki. Panierujemy w jajku i w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron na oleju.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 jajko + 2 jajka do panierki
  • Cebula
  • 2 łyżki bułki tartej + do panierki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 4 łyżki papryki konserwowej pokrojonej w kostkę
  • 2 suche wafle

Przygotowanie


Z mięsa zrobić farsz jak na kotlety mielone i dodać pokrojoną paprykę, podzielić na 2 części i rozsmarować na waflu. Pokroić każdy z wafli na dziewięć części. Kiedy będą miękkie zwijamy je jak roladki. Panierujemy w jajku i w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron na oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.