Wieprzowina w warzywach to pyszne i zdrowe danie obiadowe. Danie pięknie prezentuje się na talerzu, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Schab myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy lekko na oliwie.
Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę, a następnie dodajemy na patelnię do mięsa i całość dusimy. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Cukinię kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w paski. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy na patelnię i całość razem podsmażamy. Przyprawiamy majerankiem i papryką.
Dodajemy bulion, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 30 minut, mieszając. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj komentarz