Wieprzowina w warzywach

Wieprzowina w warzywach to pyszne i zdrowe danie obiadowe. Danie pięknie prezentuje się na talerzu, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g schabu
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 szczypiorek
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy lekko na oliwie.



Krok 2

Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę, a następnie dodajemy na patelnię do mięsa i całość dusimy. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Cukinię kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w paski. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy na patelnię i całość razem podsmażamy. Przyprawiamy majerankiem i papryką.



Krok 3

Dodajemy bulion, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 30 minut, mieszając. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.