Smażona panga

Zwykła ryba, a smakuje przepysznie. Bardzo prosty przepis na smażoną pangę. Idealnie sprawdzi się jako szybki, wartościowy obiad – zwłaszcza kiedy jesteśmy zabiegani lub zapracowani.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 3 duże filety z pangi
  • 4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
  • 3 białe cebulki
  • sok z ½ cytryny
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka Łaciate
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Filety kroimy na średnie kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 20 minut.



Krok 2

W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, mieszamy i maczamy w nim kawałki ryby, a następnie obtaczamy je w mące.



Krok 3

Na patelni z rozgrzaną oliwą smażymy tak przygotowaną rybę. Cebulę siekamy, dorzucamy do smażonej ryby i posypujemy odrobiną bazylii.



Krok 4

Rybę smażymy na złocisty kolor z obu stron.



Wskazówki

Podajemy z sałatą, cytryną i ziemniakami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.