Zwykła ryba, a smakuje przepysznie. Bardzo prosty przepis na smażoną pangę. Idealnie sprawdzi się jako szybki, wartościowy obiad – zwłaszcza kiedy jesteśmy zabiegani lub zapracowani.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Filety kroimy na średnie kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 20 minut.
W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, mieszamy i maczamy w nim kawałki ryby, a następnie obtaczamy je w mące.
Na patelni z rozgrzaną oliwą smażymy tak przygotowaną rybę. Cebulę siekamy, dorzucamy do smażonej ryby i posypujemy odrobiną bazylii.
Rybę smażymy na złocisty kolor z obu stron.
Podajemy z sałatą, cytryną i ziemniakami.
Dodaj komentarz