Wieprzowina z kiwi

Wieprzowina z kiwi to danie, będące ciekawym połączeniem mięsa wieprzowego z owocami kiwi. Potrawa smaczna, pożywna, na długo zapada w pamięci za sprawą jej cudownego smaku. Polecana na szczególne okazje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g schabu wieprzowego
  • 3 owoce kiwi
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 6 łyżek oleju
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 liści szpinaku
  • 1 papryczka chili

Przygotowanie

Krok 1

Schab wieprzowy dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Mięso przyprawiamy do smaku dostępnymi przyprawami wymieszanymi uprzednio z sosem sojowym.



Krok 2

W rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku z grillem umieszczamy schab i grillujemy aż do czasu, kiedy mięso uzyska jednolity, rumiany kolor z obu stron.



Krok 3

Danie podajemy z pokrojonymi w średniej grubości plastrami 1 kiwi oraz liśćmi szpinaku. Pozostałe 2 kiwi blendujemy, dodajemy pokrojoną papryczkę chili i całość nakładamy łyżeczką na mięso.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.