Mielone z marchewką i kabanosem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 0,5 bułki kajzerki
  • 0,5 szkl. mleka Łaciate
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku,
  • 1 łyżka masła Łaciate

Dodatkowo:

  • 3 średniej grubości ugotowane marchewki
  • 2 kabanosy wieprzowe
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Mielone mięso włożyć do miski, dodać cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę do mięsa.





Krok 2

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. W razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej.





Krok 3

Ugotowane marchewki obrać, pokroić na 5-6 cm kawałki i cienką rurką zrobić otworki. Kabanosy pokroić na kawałki, włożyć w wydrążone marchewki.





Krok 4

Z mięsa uformować placuszki, na nich ułożyć marchewki z kabanosem.





Krok 5

Dokładnie oblepić mięsem i obtoczyć w bułce tartej.





Krok 6

Rumienić ze wszystkich stron w dość dużej ilości rozgrzanego oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.