Danie: Zupy
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Kasze gotujemy i odstawiamy pod przykryciem.
Do garnka wlewamy bulion. Cukinię i marchewkę obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy warzywa do zupy. Groszek i brukselkę dodajemy w całości, mieszamy i przykrywamy pokrywką.
Gotujemy przez kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec wsypujemy kaszę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gotujemy przez kolejne 10 minut.
Przelewamy do miseczek, posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Do smaku możemy dodać kwaśną śmietanę. Smacznego!
Jeśli nie masz świeżych warzyw, z powodzeniem możesz wykorzystać mrożone.
Dodaj komentarz