Wiosenna zupa z zieloną fasolką

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 mała cukinia
  • 2 marchewki
  • 150 g mrożonego groszku
  • 150 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 pęczek dymki ze szczypiorkiem
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa

Dodatkowo:

  • Śmietana kwaśna

Przygotowanie

Krok 1

Kasze gotujemy i odstawiamy pod przykryciem.



Krok 2

Zagotowujemy bulion, cukinie, marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu. Dodajemy groszek i fasolkę.



Krok 3

Gotujemy przez 10 minut. Dodajemy kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez kolejne 10 minut.



Krok 4

Przelewamy do miseczek, posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Możemy również dodać kwaśną śmietanę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.