Wołowe kofty

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 40 dag miękkiej , drobno mielonej wołowiny,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1/2 łyżeczki kolendry,
  • 1/2 łyżeczki imbiru,
  • do smaku sól, pieprz czarny, pieprz cayenne

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżoną kolendrę i imbir. Masę mięsną doprawić na ostro solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne, wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie formować z mięsa kulki, każdą nadziewać na szpadki do szaszłyków i rozpłaszczyć. Można je przed pieczeniem skropić olejem. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, układać kofty i piec w piekarniku na opcji grill przez 12-15 minut w 240 stopni C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.