Sałatka z komosą i dynią

Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g komosy ryżowej
  • 1 kawałek dyni
  • 1/2 granatu
  • 50 g rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka łuskanego słonecznika
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj komosę według instrukcji na opakowaniu i ostudź.



Krok 2

Obierz i pokrój dynię w drobną kostkę. Wydobądź pestki z granatu.



Krok 3

Wymieszaj komosę z rukolą, dynią i pestkami granatu.



Krok 4

Polej oliwą i  sokiem z cytryny. Posyp słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem. Na koniec dopraw solą i pieprzem, a następnie delikatnie wymieszaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.