Rewelacyjnie wygląda, niesamowicie smakuje i … robi się sama – czy można chcieć czegoś więcej? Tak! Dokładki!
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z obu stron
Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, polewamy alkoholem ziołowym, dodajemy rozmaryn i zalewamy wodą. Śliwki suszone drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Winogrona kroimy na połówki i również dodajemy do naczynia żaroodpornego
Pieczemy ok. 2 godziny w temperaturze 190 stopni sprawdzając, czy nie należy uzupełnić wody (mięso powinno być przykryte wodą)
Przed podaniem dekorujemy listkami kolendry.
Dodaj komentarz