Wołowina z curry jest oryginalną, niecodzienną wersją gulaszu tradycyjnego. Wyśmienita przyprawa curry nadaje potrawie piękny zapach i rewelacyjny smak. Tego trzeba spróbować!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Polędwicę kroimy w mniejsze kawałki i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy w koskę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy wołowinę do zarumienienia. Dodajemy ziemniaki i dalej podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę, marchewkę i zgnieciony czosnek. Bulion mieszamy z mąką kukurydzianą. Całość zalewamy bulionem z mąką kukurydzianą, dodajemy wino, sos chilli i curry i dusimy do czasu, aż wołowina będzie miękka.
Przed podaniem dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj komentarz