Zapiekane jajka

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 jaja
  • 4 plastry ulubionej szynki
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 papryka
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój warzywa i szynkę. Do foremek włóż szynkę, pomidora i paprykę. Następnie wbij po jednym jajku do każdej foremki. Dopraw według uznania.



Krok 2

Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 180°C. Piecz do momentu ścięcia się jajek. Podawaj posypane szczypiorkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.