Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem w sosie śmietanowym

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 50 dag piersi z kurczaka,
  • 2 szklanka mrożonego groszku,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1 szklanka wody,
  • 1 łyżka oleju,
  • 100 ml Dipu śmietanowego z karmelizowaną cebulką i cheddarem typu Creme fraîche Mlekpol
  • 4 łyżki śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 4 łyżki zimnej wody,
  • 1 łyżeczka mąki pszennej

Przygotowanie

Krok 1

Pokrojone mięso przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy.



Krok 2

Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso, cebulę, czosnek przez 5 minut i przekładamy do garnka z gotującą się wodą, mieszamy.



Krok 3

Po 10 minutach gotowania wsypujemy mrożony groszek. Po następnych 5 minutach wlewamy dip śmietanowy, śmietankę oraz wodę wymieszaną z mąką, doprowadzamy do zagotowania.
Podajemy od razu, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.