Zupa z fasolki szparagowej po gospodarsku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L
  • · fasolka szparagowa 40 dag
  • · ziemniaki 5-6 szt
  • · koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • · 2/3 szklanki Śmietany Łaciata 18%
  • · mąka pszenna 1-2 łyżka
  • · natka pietruszki
  • · sól
  • · czarny pieprz mielony
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, dodać fasolkę, ugotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.