Zupa ogórkowa z imbirem to pyszne danie, które idealnie nadaje się na obiad, zarówno codzienny, jak i uroczysty. Zupa znana i polecana dla całej rodziny. Imbir nadaje jej charakterystyczny smak.
Danie: Zupy
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Na tarce ścieramy ogórki, a sok z ogórków kiszonych zostawiamy do dosmakowania zupy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i kroimy na plastry.
Ogórki razem z cebulą, marchewką i czosnkiem zalewamy ¼ szklanki bulionu i dusimy przez chwilę na małym ogniu.
Dodajemy pozostałą część bulionu, doprawiamy do smaku przyprawami. Ścieramy na tarce imbir i również dodajmy do zupy. Gotujemy przez 10 minut.
Dodaj komentarz