Zupa ogórkowa z imbirem

Zupa ogórkowa z imbirem to pyszne danie, które idealnie nadaje się na obiad, zarówno codzienny, jak i uroczysty. Zupa znana i polecana dla całej rodziny. Imbir nadaje jej charakterystyczny smak.

Danie: Zupy

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 5 ogórków kiszonych
  • - ½ szklanki soku z ogórków kiszonych
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 6 cm kawałek imbiru
  • - 1 łyżka majeranku
  • - 1 marchewka

Przygotowanie

Krok 1

Na tarce ścieramy ogórki, a sok z ogórków kiszonych zostawiamy do dosmakowania zupy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i kroimy na plastry.



Krok 2

Ogórki razem z cebulą, marchewką i czosnkiem zalewamy ¼ szklanki bulionu i dusimy przez chwilę na małym ogniu.



Krok 3

Dodajemy pozostałą część bulionu, doprawiamy do smaku przyprawami. Ścieramy na tarce imbir i również dodajmy do zupy. Gotujemy przez 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.